Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief –Aart-2

 

Zondag 6 april 2003

 

Beste allemaal,

 Het is nu zondagavond en ik ben inmiddels opgenomen in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, waar ik direct aan het infuus lig om de spoelcapaciteit van de nieren maximaal te maken. Morgen gaat het echt beginnen. Het is best moeilijk om je hiervan een voorstelling te maken. Het is zoiets als in het diepe geduwd te worden terwijl je niet weet of je wel kunt zwemmen. Ik zie er erg tegenop. Ik reken op een aantal moeilijk weken. Alles wat meevalt is dan mooi meegenomen.

 Ik wil jullie heel hartelijk danken voor het meeleven met Coby en mij. Jullie steun, op welke manier ook, is heel belangrijk voor ons. Het geeft ons de wetenschap dat we er niet alleen voor staan.

Het weekje vakantie heeft ons goed gedaan. Je bent dan niet meer 24 uur per dag met je ziekte bezig. Er is dan ook ruimte voor andere dingen, zoals fietstochten als het droog weer is en een dag naar de Efteling met z’n allen.

Afgelopen donderdag is het bestralingsgebied afgebakend en loop ik vanaf die tijd rond met een aantal fel rode lijnen op mijn borst. Het is geen gezicht, ik lijk wel een indiaan in oorlogsbeschildering. Het ziekenhuis wilde vrijdag het intake gesprek houden voor de opname. Dit hebben we geweigerd. 350 km rijden voor een praatje van een half uur is niet realistisch. Het zou ons nog een vakantiedag kosten. Het is toch al zo dat ieder bezoek aan een ziekenhuis niet alleen maar bevestigt waar je al bang voor bent maar ook is er iedere keer een nieuwe tegenvaller. Gelukkig zagen zij het later ook zo in en komt het gesprek nu achteraf.

 Coby zal hieronder mijn kamernummer en telefoonnummer geven als zij mij daar gebracht heeft.

Eigenlijk is er op dit moment dus nog maar weinig te vertellen van hoe het verder zal gaan. Als er nieuws is horen jullie het natuurlijk zo snel mogelijk.

 Tot ziens en liefs,

 

Aart.

 

 

N.b. Marieke en ik hebben hem net weggebracht, hij ligt op Kamer 16 op de 8e verdieping.

Een mooie kamer met een prachtig uitzicht.

Zijn telefoonnummer is: 020-5122846.

Groetjes Coby