Lente

 

De lente is begonnen. Ik weet het zeker. De rest van Nederland weet dat het niet zo is. Maar toch is het zo. Natuurlijk begint op zo'n dag in september niet voor iedereen de lente. Voor Marieke wel.

Hoe dan? Wel de eerste echte, je zou bijna zeggen goedgekeurde jeugdpuist is verschenen. Niet zomaar stiekem op een onopvallende plaats. Nee hoor, precies midden op haar neus. Iedereen kan hem zien. Hoewel het ding nauwelijks een millimeter hoog is betekent het toch een mijlpaal.

Net als bij de lente in de natuur zie je dit natuurlijk ook aankomen. De eerste jeugdpuist is net als het eerste kievietsei. Je weet zeker dat het komt, maar wanneer blijft toch altijd een verrassing.

En daar sta je dan als vader. Aan het begin van een nieuw tijdperk van je dochter. Het is net als bij haar geboorte. Dat overviel me ook terwijl ik wist dat het zou gebeuren. Maar net als bij haar geboorte denk ik ook nu dat het wel zal lukken. Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar laten we haar de kans geven om er een mooie lente van te maken. Dan volgt er vast een prachtige zomer op.

 

4 september 1986